Marmelad i mikron - 2 recept
Citrusmarmelad
500 gram citrusfrukter
exempelvis
2 apelsiner
1 citron
5 deciliter socker
1 deciliter vatten
1 tesked citronsyra (kan uteslutas)
Borsta frukten noga i varmt vatten.
Skär i klyftor.
Finfördela i matberedaren.
Lägg frukten i en hög form som rymmer minst 2 1/2 liter och tillsätt socker och vatten.
Rör om.
Kör på full effekt i cirka 15 minuter, ta ut och rör om några gånger.
Gör marmeladprov - häll lite marmelad på en kall tallrik och dra en sked igenom - om det blir ett tydligt spår i marmeladen så är den färdig - annars koka någon minut till-
Rör ned citronsyran.
Fyll marmeladen i varma glasburkar och sätt på lock.
Aprikosmarmelad
200 gram torkade aprikoser
saft av en citron
3 1/2 deciliter socker
4 deciliter vatten
Koka upp vattnet och häll över aprikoserna.
Låt stå några timmar.
Sila av vattnet, men spara det och hacka aprikoserna fint i matberedaren.
Lägg över aprikoser, socker, citronsaft och blötläggningsvattnet i en hög form som bör rymma minst 2 liter.
Kör under lock på full effekt i cirka 15 minuter och rör om efter halva tiden.
Fyll på varma glasburkar.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Wow intressant - och enkelt!
Med vänliga hälsningar, Sophia
Medarbetare på Matlust och Exotiska djur