Annons:
Etiketterkonserveratinlagtsyltmarmelad
Läst 6486 ggr
DesK
2011-02-06 16:03

Marmelad i mikron - 2 recept

Citrusmarmelad

500 gram citrusfrukter
exempelvis
2 apelsiner
1 citron
5 deciliter socker
1 deciliter vatten
1 tesked citronsyra (kan uteslutas)

Borsta frukten noga i varmt vatten.
Skär i klyftor.
Finfördela i matberedaren.
Lägg frukten i en hög form som rymmer minst 2 1/2 liter och tillsätt socker och vatten.
Rör om.
Kör på full effekt i cirka 15 minuter, ta ut och rör om några gånger.
Gör marmeladprov - häll lite marmelad på en kall tallrik och dra en sked igenom - om det blir ett tydligt spår i marmeladen så är den färdig - annars koka någon minut till-
Rör ned citronsyran.
Fyll marmeladen i varma glasburkar och sätt på lock.

Aprikosmarmelad

200 gram torkade aprikoser
saft av en citron
3 1/2 deciliter socker
4 deciliter vatten

Koka upp vattnet och häll över aprikoserna.
Låt stå några timmar.
Sila av vattnet, men spara det och hacka aprikoserna fint i matberedaren.
Lägg över aprikoser, socker, citronsaft och blötläggningsvattnet i en hög form som bör rymma minst 2 liter.
Kör under lock på full effekt i cirka 15 minuter och rör om efter halva tiden.
Fyll på varma glasburkar.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
Vosjes
2011-02-06 16:20
#1

Wow intressant - och enkelt! Förvånad

Med vänliga hälsningar, Sophia
Medarbetare på Matlust och Exotiska djur

Upp till toppen
Annons: