Röka ål
Att varmröka kött eller fisk, är egentligen väldigt lätt.
På Flugfiske i Fokus, länken Röka ål, får du tips om hur man röker den på egen hand infångade ålen.
Ett litet observandum, dock. Ålen är utrotningshotad, så var försiktig och använd inte för mycket ål. Låt den leva vidare och föröka sig. På Flugfiske har vi också inlägg om just Ålen, se länken Ål.
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
Kikade på länken jättebra information Tom, själv äter jag bara en liten bit ål om det finns den är lite för fet för att min mage ska gilla den.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Rökt ål är bland det godaste jag vet
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Loucar!
Magen bör vara en bisak i detta sammanhang. Det är smaklökarna som gäller.
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
Tom säg det till min protesterande mage haha smaklökarna är det inget fel på och ål är gott.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Brrr, nä ål är inte gott. Får mig att tänka på orm…..
Får jag Din bit då, Mona?
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
Mer än gärna
Ni kan få min bit också..äter inte sådan fisk.
Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora