Favoritnubbar?
Blev lite inspirerad i en annan tråd.
Vad har ni för favoritnubbar (om ni överhuvudtaget tycker om nubbar förstås)?
Själv föredrar jag de riktigt beska sakerna
Beska droppar, hemmagjord Johannesörtsbrännvin och liknande.
Kan även tycka en Gammeldansk är gott.
Skåne aquavit är också ett måste till den salta sillen kvällen före julafton
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Grappa Julia utan tvekan
Grappa, haha, det hade jag inte väntat mig
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
#2 Varför inte?
För mig är det så förknippat med sommarsemester på någon uteservering kring medelhavet
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Jag har provat dricka nubbe till sillen nån gång men har inte riktigt fått smak för det. Men det finns säkert nån som har nåt bra tips att komma med.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Jag brukar köra renaste möjliga Vodka. Gärna polsk eller rysk. Och förvarar den i frysen så den blir lite simmigare. Inga tillsatser, ingen finkel, inga kryddor, ingen beska. Bara brännvin. Man mår inte illa och det rensar kistan fint
#6 Finkelsmaken finns väl endast i dåligt hembrännt och den smaken tror jag ingen vill ha.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Usch ja. Nubbe, visst tar jag en till sillen eller så, men inte tycker jag de är gott, det är bara för sakens skull Smaksatt vodka kan vara ok. Men det är nog ingen nubbe
#4 Grappa är italiensk snaps och inte konstigare än till exempel Vodka. Bara godare!
#9 Men håll med om att det inte är många som dricker italiensk snaps till ett svenskt julbord
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
#10 Det är det kanske inte i stort, men jag vet många som gör det. Den passar precis lika bra som den traditionellt svenska. Det finns ju massor av olika smaker på grappa, en del är inte heller goda enligt mig, men Julia passar fint till jul, påsk och midsommar eller närhelst snaps ska serveras. Det finns både vit och mörk Julia, båda är lika goda. Den mörka är något dyrare och (kanske) finare, men jag är ingen expert så för mig slinker båda ner lika bra Prova gärna!
Kikade runt lite på nätet och hittade en ny snaps för i år kanske nåt att pröva.
Reimersholms Julsnaps 2009, 199 kr för 500 ml. Alkoholhalt 38 volymprocent.
Solgul färg. Söt doft. Smak av brödkryddorna kummin och anis, sött inslag av apelsin och som en hint av ingefära. Trevlig snaps med en mjukare smak.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Loucar; det där ser hemskt ut.Blä
Har som inte provat den så jag har ingen aning om hur det smakar Hera.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Om jag ska dricka snaps, så är det helt vanligt okryddat hemgjort brännevin som gäller-iskallt förstås
Jag tycker att man förstör den goda brännvinssmaken med att krydda brännvinet…
Bäska droppar och dyligt, nej.
Men Brännvin Special, med mina hemmagjorda essenser. Det är grejer det.
Skulle till exempel aldrig köpa Svartvinbärsbrännvin på Systemet. Smakar blä!. Men mitt eget "hopkok" är perfekt.
(Hopkok ej lika med hembränt. Dert fanns en tid, då man hade egen gödselstad, men inte nu längre).
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
#17 Jag håller med. Ett år hade jag gjort 11 olika julsnapsar men min återkommande favorit är just den på Johannesört. Jag älskar beskheten och den vackra färgen.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Antingen vodka eller porsbrännvin. Sen dricker jag allt möjligt annat också, men det är, hittills, mina två favoriter.
Bottennappet nånsin nånsin var en kräftskiva med päronnubbe… Det gick ner, men det var ingen höjdare!
Mvh Lena
Sajtvärd på Cancer iFokus
Minns min tid på Vin & Sprit fabriken när jag stod på Nubbegubben och packade smånubbar. Det var tider det. Nu gör dom våra nubbar i Danmark
Mina favoriter är nog Norrlands och Skåne. Men Läckö är inte så tokig den heller. Funderar på att ta mej en Bäska mellan rätterna på nästa julbord och se om jag blir mindre däst.
Det är med nubbar som med vin, man måste ha rätt nubbe till rätt mat för annars blir det inte bra.
Länk till Reimersholms Svenska Nubbar. Man måste vara över 18 år för att få gå in på sidan. Länkar till denna sida eftersom man där kan läsa vilken Nubbe som passar bäst till vad.
Tack Mitralis nu hitta jag en jag blev sugen på att prova jag älskar ju svartvinbär och det känns rätt till sillen.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Haha såg det nu när jag läste hela texten, jag såg bara ordet svartvinbär och blev lycklig får prova den med fruktsoda i sommar det lät gott.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Svartvinbärsbrännvin! Se inlägg # 17.
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
Men Tom smaken är ju som baken delad jag måste ju prova först innan jag kan säga bu eller bä eller hur
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Du ska snart få lite tips om hur du gör din egen blandning. Men det blir ju inte förr än kommande sommar. Och dit är det bara ett halvår .
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
Tom, vänta jag är ju kvinna vi väntar inte allt ska ske nu eller mesamma det vet du väl.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
det är ingen jul utan östgöta sädesbrännvin
Johan
Medarbetare på matlust
Ska bli kul och se hur många förslag som dyker upp innan julafton jättekul att smaken är som baken delad.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Fniss. Om man hade något slags sill-knytkalas och bad alla gästerna ta med sig den nubbesort de föredrog, och låt oss anta att det var 30 gäster som kom - då är jag nyfiken på hur många sorters nubbar som skulle dyka upp *L*
hur tror du det skulle sluta
Johan
Medarbetare på matlust
Hoppas att folk koncentrerar sig på sillen
Låter som en kul fest
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Jag har gjort så en gång - med den skillnaden att jag bad folk ta med sig varsin sillburk, ha ha ha! :-D Nästan lika intressant
Vi får ha en matlustträff där alla tar med sig sill och snaps kan bli en kul träff.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Låter intressant ! var i sverige träffs vi ?
Johan
Medarbetare på matlust
Ja ni får komma med förslag på plats och när våren vore väl lite trevligt för då kan vi ses ute i gröngräset.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Om egen favoritnubbe skall medtagas blir det Pirkum. Samt Romsill från Kåseberga eller Ringsjön.
Lite justering, sen kommer mina nubberecept. Hav tålamod!
Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge (eller Den som vär på någon som har gått, väntar alltid för länge! Vad det nu har med den här saken att göra?)
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
Jag gör en egen tråd om vårträff vore lite kul faktiskt.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Hmm,ingen specialist men jag tror någon heter Löjtens akvavit,den gillar jag ,och så Pors och sådan kryddad med johannesört.
Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora
Löjtens är en Norsk snaps på systemet. En av de bättre!
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
I min släkt kör vi alltid pappas egenkryddade malört på julen.
Nu hittar du tips på egen blandning av julsnapsen till Julbordet sill.
Här hittar Du länken, länk Julbordets håvor.
Tom
//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.
Skåne Akvavit är ett måste på mitt julbord, sedan kommer Gammal Norrlands Akvavit och Hallands Fläder.
Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.
Hemsida www.livskvalitet-2.se kliv in!
Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.
Två solklara favoriter: O-P och Linie