Annons:
Etiketterdryckerövrigt
Läst 4881 ggr
Maria
2009-12-07 15:38

Favoritnubbar?

Blev lite inspirerad i en annan tråd.

Vad har ni för favoritnubbar (om ni överhuvudtaget tycker om nubbar förstås)?

Själv föredrar jag de riktigt beska sakernaFörvånad

Beska droppar, hemmagjord Johannesörtsbrännvin och liknande.

Kan även tycka en Gammeldansk är gott.

Skåne aquavit är också ett måste till den salta sillen kvällen före julaftonFlört

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Annons:
MonisN
2009-12-07 16:52
#1

Grappa Julia utan tvekanTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Maria
2009-12-07 16:53
#2

Grappa, haha, det hade jag inte väntat migFoten i munnen

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

MonisN
2009-12-07 16:55
#3

#2 Varför inte?

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Maria
2009-12-07 17:03
#4

För mig är det så förknippat med sommarsemester på någon uteservering kring medelhavetFlört

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Loucar
2009-12-07 17:09
#5

Jag har provat dricka nubbe till sillen nån gång men har inte riktigt fått smak för det. Men det finns säkert nån som har nåt bra tips att komma med. Flört

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Bergspuman
2009-12-07 21:11
#6

Jag brukar köra renaste möjliga Vodka. Gärna polsk eller rysk. Och förvarar den i frysen så den blir lite simmigare. Inga tillsatser, ingen finkel, inga kryddor, ingen beska. Bara brännvin. Man mår inte illa och det rensar kistan fint Skrattande

Annons:
Maria
2009-12-07 22:04
#7

#6 Finkelsmaken finns väl endast i dåligt hembrännt och den smaken tror jag ingen vill ha.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Honestyisdead
2009-12-07 23:54
#8

Usch ja. Nubbe, visst tar jag en till sillen eller så, men inte tycker jag de är gott, det är bara för sakens skull Flört Smaksatt vodka kan vara ok. Men det är nog ingen nubbe Flört

MonisN
2009-12-08 09:44
#9

#4 Grappa är italiensk snaps och inte konstigare än till exempel Vodka. Bara godare!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Maria
2009-12-08 11:47
#10

#9 Men håll med om att det inte är många som dricker italiensk snaps till ett svenskt julbordFlört

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

MonisN
2009-12-08 11:56
#11

#10 Det är det kanske inte i stort, men jag vet många som gör det. Den passar precis lika bra som den traditionellt svenska. Det finns ju massor av olika smaker på grappa, en del är inte heller goda enligt mig, men Julia passar fint till jul, påsk och midsommar eller närhelst snaps ska serveras. Det finns både vit och mörk Julia, båda är lika goda. Den mörka är något dyrare och (kanske) finare, men jag är ingen expert så för mig slinker båda ner lika braGlad Prova gärna!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Loucar
2009-12-08 12:06
#12

Kikade runt lite på nätet och hittade en ny snaps för i år kanske nåt att pröva. Glad

Reimersholms Julsnaps 2009, 199 kr för 500 ml. Alkoholhalt 38 volymprocent.
Solgul färg. Söt doft. Smak av brödkryddorna kummin och anis, sött inslag av apelsin och som en hint av ingefära. Trevlig snaps med en mjukare smak.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Honestyisdead
2009-12-08 14:19
#13

Loucar; det där ser hemskt ut.Blä Glad

Annons:
Loucar
2009-12-08 15:09
#14

Har som inte provat den så jag har ingen aning om hur det smakar Hera. Flört

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

redhead82
2009-12-08 16:40
#15

Om jag ska dricka snaps, så är det helt vanligt okryddat hemgjort brännevin som gäller-iskallt förstås Cool

Jag tycker att man förstör den goda brännvinssmaken med att krydda brännvinet…

salasso
2009-12-09 17:35
#16

Alborgs Jubileumsaquavit, Bätska Droppar, eller PorsbrännvinSkrikandes

                                                       Vänlig Hälsning

                                                            Sören Skrattande

                                      medarbetare i Matbröd

Tom-B
2009-12-09 18:51
#17

Bäska droppar och dyligt, nej.

Men Brännvin Special, med mina hemmagjorda essenser. Det är grejer det.

Skulle till exempel aldrig köpa Svartvinbärsbrännvin på Systemet. Smakar blä!. Men mitt eget "hopkok" är perfekt.

(Hopkok ej lika med hembränt. Dert fanns en tid, då man hade egen gödselstad, men inte nu längre).

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

Maria
2009-12-09 19:06
#18

#17 Jag håller med. Ett år hade jag gjort 11 olika julsnapsar men min återkommande favorit är just den på Johannesört. Jag älskar beskheten och den vackra färgen.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

Lena1971
2009-12-10 00:05
#19

Antingen vodka eller porsbrännvin. Sen dricker jag allt möjligt annat också, men det är, hittills, mina två favoriter.

Bottennappet nånsin nånsin var en kräftskiva med päronnubbe… Det gick ner, men det var ingen höjdare! Tungan ute


Mvh Lena
Sajtvärd på
Cancer iFokus

Mitralis
2009-12-10 17:39
#20

Minns min tid på Vin & Sprit fabriken när jag stod på Nubbegubben och packade smånubbar. Det var tider det. Nu gör dom våra nubbar i DanmarkRynkar på näsan

Mina favoriter är nog Norrlands och Skåne. Men Läckö är inte så tokig den heller. Funderar på att ta mej en Bäska mellan rätterna på nästa julbord och se om jag blir mindre däst.

Det är med nubbar som med vin, man måste ha rätt nubbe till rätt mat för annars blir det inte bra.
Länk till Reimersholms Svenska Nubbar. Man måste vara över 18 år för att få gå in på sidan. Länkar till denna sida eftersom man där kan läsa vilken Nubbe som passar bäst till vad.



Annons:
Loucar
2009-12-10 17:43
#21

Tack Mitralis nu hitta jag en jag blev sugen på att prova jag älskar ju svartvinbär och det känns rätt till sillen.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Mitralis
2009-12-10 17:50
#22

#21 Man kan blanda den med Spite eller Fruksoda också, smaskigt på sommarenTungan ute Men om du har tittat på samma som jag tittade på så stod det "Bör ej drickas till sill." Herrgård, Skåne och Läckö är nog mer Sillnubbar.



Loucar
2009-12-10 17:53
#23

Haha såg det nu när jag läste hela texten, jag såg bara ordet svartvinbär och blev lycklig får prova den med fruktsoda i sommar det lät gott.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Tom-B
2009-12-10 18:33
#24

Svartvinbärsbrännvin! Se inlägg # 17.

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

Loucar
2009-12-10 18:34
#25

Men Tom smaken är ju som baken delad jag måste ju prova först innan jag kan säga bu eller bä eller hur Flört

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Tom-B
2009-12-10 19:08
#26

Du ska snart få lite tips om hur du gör din egen blandning. Men det blir ju inte förr än kommande sommar. Och dit är det bara ett halvår Skrattande.

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

Mitralis
2009-12-10 19:14
#27

Jag litar på dej Tom-B och ser fram emot ditt recept. Hemgjort är ju nästan alltid godastTungan ute



Annons:
Loucar
2009-12-10 19:16
#28

Tom, vänta jag är ju kvinna vi väntar inte allt ska ske nu eller mesamma det vet du väl. Flört

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Basset1
2009-12-11 21:03
#29

det är ingen jul utan östgöta sädesbrännvin Tungan ute

Johan

 

Medarbetare på matlust

Loucar
2009-12-11 21:04
#30

GladSka bli kul och se hur många förslag som dyker upp innan julafton jättekul att smaken är som baken delad.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Bergspuman
2009-12-12 20:45
#31

Fniss. Om man hade något slags sill-knytkalas och bad alla gästerna ta med sig den nubbesort de föredrog, och låt oss anta att det var 30 gäster som kom - då är jag nyfiken på hur många sorters nubbar som skulle dyka upp *L*

Basset1
2009-12-12 21:32
#32

hur tror du det skulle sluta Foten i munnen

Johan

 

Medarbetare på matlust

Bergspuman
2009-12-12 21:44
#33

Hoppas att folk koncentrerar sig på sillen Skrattande

Loucar
2009-12-12 22:09
#34

Låter som en kul fest

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Annons:
Bergspuman
2009-12-12 22:15
#35

Jag har gjort så en gång - med den skillnaden att jag bad folk ta med sig varsin sillburk, ha ha ha! :-D Nästan lika intressant Skrattande

Loucar
2009-12-12 22:40
#36

Vi får ha en matlustträff där alla tar med sig sill och snaps kan bli en kul träff. Flört

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Basset1
2009-12-12 22:50
#37

Låter intressant ! var i sverige träffs vi ?Glad

Johan

 

Medarbetare på matlust

Loucar
2009-12-12 22:52
#38

Ja ni får komma med förslag på plats och när våren vore väl lite trevligt för då kan vi ses ute i gröngräset.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Tom-B
2009-12-12 22:53
#39

Om egen favoritnubbe skall medtagas blir det Pirkum. Samt Romsill från Kåseberga eller Ringsjön.

Lite justering, sen kommer mina nubberecept. Hav tålamod!

Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge (eller Den som vär på någon som har gått, väntar alltid för länge! Vad det nu har med den här saken att göra?)

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

Loucar
2009-12-12 22:55
#40

Jag gör en egen tråd om vårträff vore lite kul faktiskt. Skrattande

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Eine
2009-12-13 18:09
#41

Hmm,ingen specialist men jag tror någon heter Löjtens akvavit,den gillar jag ,och så Pors och sådan kryddad med johannesört.

Djäknens Cornish Rex,German Rex och Turkisk Angora

Annons:
Tom-B
2009-12-13 20:48
#42

Löjtens är en Norsk snaps på systemet. En av de bättre!

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

vinteralvan
2009-12-14 11:38
#43

I min släkt kör vi alltid pappas egenkryddade malört på julen.

Tom-B
2009-12-15 14:39
#44

Nu hittar du tips på egen blandning av julsnapsen till Julbordet sill.

Här hittar Du länken, länk Julbordets håvor.

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

Cristine
2009-12-17 00:03
#45

Skåne Akvavit är ett måste på mitt julbord, sedan kommer Gammal Norrlands Akvavit och  Hallands Fläder.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

PapaGurk
2009-12-21 15:31
#46

Två solklara favoriter:  O-P och Linie

Upp till toppen
Annons: